Thema-avond: Toerisme, Lust of Last?

Woensdag 16 februari hebben we onze tweede thema avond gehouden over het toerisme op Noord-Beveland. Tijdens deze avond, met ruim 30 aanwezigen bleek, dat we als politiek, inwoners en ondernemers helemaal niet zo ver uit elkaar liggen qua toekomst perspectief over het toerisme op Noord-Beveland.

Door aan te tonen met cijfers door Impuls Zeeland en HZ Kenniscentrum Toerisme, werd inzichtelijk hoeveel het toerisme ons brengt op het gebied van voorzieningen van winkels, huisartsen en bijvoorbeeld fietspaden. Er werd ook vanuit het publiek aangehaald dat we zonder het toerisme nooit meer een zelfstandige gemeente hadden kunnen zijn.

Toerisme, horeca en winkels

belastinginkomen toerisme

Dit maakt natuurlijk niet dat volgens de aanwezige sprekers het toerisme maar gewoon door moet groeien, in tegendeel zelfs. Lijsttrekker van het CDA Johan Sandee geeft aan dat de grenzen aan de groei met grote parken zijn bereikt, opwaardering is prima, maar geen extra verblijfseenheden. Liever zetten we in op kleinschalige ontwikkelingen zoals kamperen bij de boer; dit heeft weinig ruimtelijk impact en is ook een ander toerisme dan op de grote parken.

toerisme gezamelijke ambitie

Reacties zijn gesloten.